Cervesers 6ª Fira de la cervesa artesana de La Bromera a l’Espelt 2017


Cervesers  | Actuacions musicals | Horaris | Punts de menjar | Com arribar | El rètol | Expositors d’artesania

 

Per l’edició d’enguany de la fira de La Bromera a l’Espelt comptarem amb els següents cervesers:

 

Segarreta APA : American Pale Ale, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 40 IBUS,       Color:     SRM,        Graduació: 4,5 ABV.  Cervesa rossa d’alta fermentació amb un alt contingut en llúpol. Aromàtica i amarga, refrescant i       sorprenent. Afruitats tropicals dels llúpols americans, amargor continguda però present. Compensada amb una càrrega de un cos maltes que li confereixen mitjà.

GERDS : Sour Ale amb Gerds, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 5 IBUS,       Color:     SRM, Graduació: 5 ABV . Cervesa àcida amb gerds. Envellida en barrica i doble fermentació amb fruita natural (gerds). Àcida, refrescant, complexa i fàcil a la vegada. Tota una experiència.

BAVARIAN IPA : Indian Pale Ale, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 50 IBUS,       Color:    SRM, Graduació: 6,5 ABV . Cervesa rossa d’alta fermentació amb alt contingut en llúpol. Aromàtica i amargant, refrescant, herbàcia i floral. Alta amargor i frescor en boca. Una cervesa intensa per als amants del llúpol.

APOL.LO : Amber Ale, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 30 IBUS,       Color:     SRM,        Graduació: 7 ABV . Cervesa amb maltes torrades i amb afruitats provinents del llevat, un punt dolç compensat amb l’amargor dels llúpols continentals. Inspirada en les cerveses d’abadia belgues.

Gat Graz

BURNING BENIDORM: American Ipa, alta fermentació, amb llúpols de varietats diferents. Amargor: 80 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 7 ABV.Cervesa amb un clar predomini de llúpols que, lluny de convertir-se en una bomba d’amargor, es converteix en una explosió de gustos i aromes afruitats i florals, ajudats també per la tècnica de dry hopping durant la seva fermentació. Una base de maltes lleugerament dolça dóna un cert equilibri a aquesta cervesa destinada, en especial, als “malalts” de llúpol, una colla més nombrosa cada vegada.

PILS PICNIC: American Pils, amb llúpols de varietats diferents. Amargor: 22 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 5,4 ABV. Cervesa rossa suau, escaient per fer passar la set i recuperar-se després d’un tie-break. Seria el pas lògic per qui està acostumat a estrelles i clares i vol avançar cap a una cervesa més gustosa.

JALAPENYO WEBON: Rauchbier, alta fermentació, amb llúpols de varietats diferents. Amargor: 25 IBUS, Color:  SRM,           Graduació: 6,5 ABV. Cervesa fumada, amb l’addició de jalapenyos frescos per a donar-li un aroma i un gust sorprenents i aportar-l’hi un punt picant.

Espina de ferro

MORT-ALE: India Pale Ale, alta fermentació, amb llúpols de tres varietats diferents. Amargor: 85 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 7,5 ABV. Elaborada amb malt base i 3 tipus de maltes especials. Cervesa llupolitzada i persistent caracteritzada per l’amargor. Color groc palla de aroma afruitat que ens pot recordar al préssec, pera o a la poma.DEAD MONK: Belgian Dubbel, alta fermentació, amb llúpols de varietats diferents. Amargor: 21 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 8,5 ABV. Elaborada amb malt base i 6 tipus de maltes especials.
Cervesa maltosa amb lleuger gust a caramel, i aroma especiat que li atorguen els diferents llúpols que incorpora.BLACK POTION: English Porter, alta fermentació, amb llúpols de varietats diferents. Amargor: 54 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 7,2 ABV. Elaborada amb malt base i 5 tipus de maltes especials.
Es caracteritza pel color fosc i el sabor de malta torrada, cafè i amargor degut a les maltes torrades i llúpols.EPHEMERAL: Session Ipa, alta fermentació, amb llúpols de varietats diferents. Amargor: 42 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 6 ABV. Elaborada amb malt baser i 2 tipus de maltes especials. Cervesa lleugera i refrescant, combina el toc especiat i dolcenc en gust i aroma afruitat.

Els Minairons

FULLA D’AURADA : Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 35 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 5,4 ABV És una cervesa tipus Ale d’alta fermentació, de color clareta amb potent escuma blanca, amb llúpols americans i  llevat americana. En boca molt refrescant i afruitada, amb tocs a herba fresca i cítrics, de glop fàcil.

SAC DE ROCS : Amber Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 84 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 7 ABV. De color vermellós a torrat, molt maltosa i amb uns llúpols Americans molt afruitats i cítrics que sovint ens recorden al mango. El seu estil estaria en el de les American Amber Ale o també anomenades Red Ale. En boca molt maltosa i amb potent escuma gruixuda, amb prou feines s’aprecia el  seu elevat grau alcohòlic.

Bripau

RUSCA: Honey Pale Ale, alta fermentació, amb mel de castanyers del Montseny i mono varietal de llúpol Columbus. Amargor: 42 IBUS, Color: 8,5 SRM, Graduació: 6,5 ABV. Color daurat fosc amb un toc vermellós, pinzellades aromàtiques de mel i pa, entrada en boca suau i golosa amb subtils notes de castanyer i lleugera dolçor de la mel, post gust persistent.

HOPSESSION: Session Ipa. , alta fermentació, amb llúpols Mosaic, Simcoe i Amarillo. Amargor: 53 IBUS, Color: 4 SRM, Graduació: 4,5 ABV. De color groguenc clar, lleugerament tèrbola, de baixa graduació alcohòlica, refrescant i cítrica, cos mitja, entrada lleugera amb un punt d’amargor agradable.

FERAL: American Pale Ale, alta fermentació, amb llúpols : Simcoe (varietat americana) i Cascade (varietat americana). Amargor: 35 IBUS, Color: 5 SRM, Graduació: 6 ABV. Color d’ambre daurat bastant translúcida, d’escuma fina i bastant persistent, aromes de fruits cítrics, llimona i         una mica de pinya. Notes florals. Entra en boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada.

RAFEGA: American Amber Ale, alta fermentació, amb llúpols Simcoe, Centennial. Amargor: 53 IBUS, Color: 13 SRM, Graduació: 6,5 ABV. Color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona persistència. Presencia d’aromes cítrics, florals dels llúpols, certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats.

Lona calavera_baixa

COSTA BRAVA: British Goldem Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 42 IBUS,     Color:  SRM, Graduació: 6 ABV. Aquesta cervesa té un color groc palla, amb una tonalitat tèrbola. També hi ha un carboni visible en la copa i una molt bona retenció d’escuma. En aparença és una cervesa que convida a beure. La primera impressió en nas dóna notes de fruites cítriques com llimona i una mica de taronja. Hi trobem també un toc vegetal i un punt de salinitat. Te un recordatori de cereals que dóna notes de pa d’espècies. És una cervesa molt fragant i expressiva que gaire bé no notem l’alcohol. En el seu pas per boca destaca el 100% Marina amb un notes de llúpol potent, elegant i fresc. L’entrada en boca es refrescant amb un pas lleuger i el seu final sec, el què esperaves d’una cervesa  per eradicar la set.DEVIL’S IPA: Indian Red Ale, alta fermentació, amb 3 llúpols, Citra, Galaxy i Columbus. Amargor: 150 IBUS,     Color:  SRM, Graduació: 7 ABV. D’entrada maltosa i final amarg, clor ambar fosc amb tons vermells con correspont a una bona red, bona         retenció d’escuma i color crema, olor de fruites tropicals degut els seus llúpols, amb notes acides. Estem davant una IPA potent. Les seves maltes son Pale, Roasted y Cara Malts.

KREMAT: Imperial Stout, alta fermentació, amb 3 llúpols, Fuggles, East Kent Goldings i Northern Brewer. Amargor: 56 IBUS,     Color:  SRM, Graduació: 9 ABV. Estem davant d’una cervesa amb tons de marró cap a negre, amb una escuma de color crema fosc amb molt bona retenció. Les aromes de pebre vermell de Kampot, cafè mòlt i notes de terra fan aquesta cervesa una beguda plena de matisos i no per això es excessivament aromàtica. Si filem prim els sentits, podrem veure com és percebut un lleuger aroma a llúpols també podem descobrir en boca. En boca és sorprenent la seva entrada amb una lleugera acidesa barrejada amb una bona carbonatació. Durant el seu pas per boca la seva intensitat va en augment, aportant notes de cacau i gra de cafè  acabat de torrar. Les seves maltes son Pale, Roasted y Cara Malts.

logo_La_Masovera

LA CABALERA: Amber Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 33 IBUS,     Color:  SRM, Graduació: 5,7 ABV. Color terrós fosc. L’amargor i el gust de llúpol són generosos. El sabor amb caràcter i amb tocs cítrics la converteix en una cervesa diferent.LA TRUJA FERA: Belgian Blonde, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 24 IBUS,     Color:  SRM, Graduació: 6,2 ABV. Color daurat amb una entrada en boca i un regust de notes afruitades, especiades i picants, que la fan una cervesa poc amarga i agradable en boca.

PREMI A LA MILLOR CERVESA ARTESANA DE LA IV FIRA DE LA CERVESA

ARTESANA DE L ‘AJUNTAMENT DE VIDRERES 2016.

 

LA PUBILLA: Weissbier, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 21 IBUS,     Color:  SRM, Graduació: 5,2 ABV. Cervesa amb un lleuger punt àcid i un toc de plàtan pel llevat especial de les cerveses de blat. La seva baixa   amargor fa que sigui una cervesa poc llupolitzada, a la vista té un punt tèrbol i un final molt lleuger i refrescant.

COP DE FALÇ: Indian Pale Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 54 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 7 ABV. Una cervesa molt aromàtica. En nas hi predominen clarament es notes de fruites cítriques i àcides. I de color té un toc taronjós molt divertit. En boca, la fruita del mango hi és present i és on la seva dolçor és generosa. Cop de Falç és una cervesa molt llupolitzada en què l’amargor està molt ben equilibrada i integrada, tot i l’alta graduació alcohòlica.

Logo vella

LA BOIRA DE MENÀRGUENS: Hefe  Weizen, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 20 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 5,2 ABV. Cervesa de blat, rossa suau refrescant i equilibrada amb notes de pa, galeta i delicat cítric, tocs florals i paltan amb bona persistència d’escuma.

MALTRAGO: Imperilal Wheat Stout, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 35 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 9,1 ABV. Negre intens sota capa bronzejada. Aromes i sabors de cafè torrefacte, regalessia, cacau amarg sobre dolçor suau maltejada amb frescor de pa i herbes.

logo Quer transparent

CIRCUS : Doble Ipa, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 70 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 8 ABV. Una cervesa amb cos, notes de caramel i torrefactes, amargor persistent i amb un final afruitat molt agradable.

CITRA : Summer Ale, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 60 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 4,5 ABV. Entrada en boca suau, aromàtica i fresca, on si presenta una amargor cítrica al final. Una cervesa neta amb aromes i sabors de fruita cítrica i final molt refrescant.

CARNIVAL : Smoked Rye, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 10 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 5 ABV. Cervesa de paladar suau i rodo, amb equilibri delicat entre les maltes i llúpols utilitzats, amb dolçor agradable en boca. Lleugerament amarga sense ocultar el sabor ha sègol. Sorprenen el seu aroma i gust fumat.

logo matoll

BLAT WHEAT:Wheat Blat, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 17 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 4,5 ABV.  Aromes ha maltes i pa fresc amb lleus notes florals i pell de llima. D’entrada fresca amb suau dolçor. Cos lleuger i carbonatació moderada però densa. Traços de crosto de pa i amargor lleugera i astringència suau.

SAÜC FLOWER: alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 19 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 5,5 ABV. Cervesa de color caoba amb aroma dolç i de flor blanca prudent del saüc, que deixa pas a notes cítriques de fruita tropical . Cos mitjà i carbonatació mitja-alta. Lleu astringència que combina amb la dolçor.

LA TERRASSETA: Indian Pale Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 60 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 6 ABV. Cervesa de color daurat amb una intensitat aromàtica alta. Aromes afruitats de llúpol i lleugerament de malta. Un cop en boca es nota el pa la mel convinat amb el mango i citirss com la mandarina, la llima i un toc de moscat, que revifen amb força amb tocs balsàmics i una amargor seca, herbàcia i equilibrada. El que la fan una Ipa especial.

FART THE COPS : Black Ipa, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 120 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 8,2 ABV. Cervesa negra amb molt de caràcter amb un llúpol persistent i trempador i que si busques plaer aquí  els  tens. La molt “catxoda” es lleugera però amb caràcter.

LOGO LA LENTA GROC FONS NEGRE

OPTIMISTA-PESIMISTA: American Pale Ale, alta fermentació, amb 4 tipus de  llúpols Americans, Summit, Centennial, Cascade i Equinox. Amargor: 30 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 5,5 ABV. Aspecte clar, de color ambre i amb bona retenció d’escuma blanca. Elaborada amb 4 tipus de maltes d’ordi, Pale Malt, Maris Otter, Carapils i Crystal 150 i flocs de civada. Sabors florals, cítrics i afruitats. Aromes cítrics i de fruita tropical.

GOLDEN KOEMAN: Golden Ale, alta fermentació, amb 4 tipus de  llúpols Simcoe, El Dorado, Mosaic i Citra. Amargor: 20 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 5 ABV. Aspecte clar, de color daurat i amb bona retenció d’escuma blanca. Elaborada amb 4 tipus de maltes d’ordi Pale Malt, Pilsner, Carapils, Biscuit i flocs de civada i molt d’amor. Sabors afruitats tropicals, sensacions cítriques i reminiscències a gespa acabada de tallar.

LOGO B&W

ZATEC: Belgian Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 25 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 5,5 ABV. Cervesa rossa Gluten free, concebuda com una ale belga moderadament maltosa, una mica afruitada fàcil de beure, de color ambre i poc amarga. El caràcter maltòs tendeix a ser de vescuit amb un lleuger torrat mentre que el llúpol es moderat i floral.

BLACK POWER: American Imperial Stout, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 120 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 8,5 ABV. Cervesa negre intensa, forta i alcohòlica, maltosa i alhora molt llùpolada, amb notes torrefactes i fruits negrei secs amb un final càlid. Escuma densa i persistent de color canyella fosc. Tot i els sabors intensos, els components es fonen per crear una cervesa complexa i alhora harmoniosa.

PSICOCHERRI: Fruit Sour de Cirera, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 19 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 4,5 ABV. Cervesa elaborada amb lactobacillus, sacharomyces i amb cireres. De cos baix – mig amb una acidesa làctica que la fa molt refrescant i bevible. Aquesta acidesa combina amb el sabor a cireres, també lleugerament àcides alhora que dolces. En nas és barregen els aromes provinents de la fermentació làctica junt amb l’aroma de la fruita.

HOP CORN: Hoppe Cream Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 80 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 7,2 ABV. Es una cervesa que combina dos estils, un l’estil cream ale fet amb un percentatge elevat de flocs de blat de moro que donen un perfil crispi i sec, junt amb la combinació dels matisos del llevat ale i el llevat lager, i alhora una combinació amb l’estil hoppy que aporta gran qualitat de llúpols aromàtics. De color pàl·lid, seca i al mateix temps sedosa i llupolada, molt referescant.

TROPYCAL FUNKI: DryHoppedSour, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 20 IBUS,     Color:  SRM,  Graduació: 4,7 ABV. Cervesa elaborada amb lactobacillus, sacharomyces i amb albercocs. De cos baix mig amb una acidesa làctica que fa molt refrescant i bevible. Alhora, te una gran qualitat de llúpol afegit en Dry Hopping, fet que li dona molt d’aroma a fruita tropical.

image1

IPA CITRA : Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 70 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 6,3 ABV . Citra single Hop (monovarietal).Rossa IPA molt aromatica amb notes citricas i afruitada toto una explosió de contrastos en boca, fa trempar.

HOPPY SAISON : Ale, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 50 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 6 ABV. Cervesa de caràcter Belga,  densa amb persistència d’escuma amb molt de cos i potencia maltosa , final dolç i amargor equilibrada. Carnositat i pes en boca.

PALE CASCADE : Ale, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 35 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 4,5 ABV. Cervesa rossa amb personalitat aromatica i refrescat amb la intesitat justa per fer disfrutar del que ha de ser una cervesa.

LA CAÑA : Ale, alta fermentació, amb llúpol variats. Amargor: 17 IBUS,       Color:  SRM,        Graduació: 5 ABV.

Hope

PENEDÈS WEISE: Berliner Weisse, alta fermentació, col·laboració amb Espiga. Amargor: 8 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 3,5 ABV. Cervesa àcida degut a una doble fermentació amb lactobacillus, molt refrescant, amb gerds que li aporten un bon equilibri.

CITRIC: Summer American Wheat, alta fermentació, amb llúpols, Cascade, Citra, Amarillo i Summit.     Amargor: 26 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 5,8 ABV. 50 % malta de blat, amb dry hopping i lemon grass. Suau d’amargor molt cítrica, refrescant i equilibrada. Amb escuma persistent i bon retro gust.

BOHEMIC: Bohemian Amber Ale, alta fermentació, amb llúpols, Txecs. Amargor: 30 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 6 ABV. Elaborada amb una selecció de maltes. Amargor moderat i equilibrat per les seves maltes amb notes caramel·litzades, brioixos i un intens post gust a llúpol.

MAHAL IPA: India Pale Ale, alta fermentació, amb 6 llúpols, europeus, neozelandesos i americans . Amargor: 70 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 7,2 ABV. Notes afruitades tropicals, fruits vermells i fusta. Amargor intens, profund, però equilibrat degut al seu cos.

TOLSTOI: Russian Imeperial Stout, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 60 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 9,5 ABV. Color negre intens, escuma marró fosc, cremosa i persistent. Sabor intens a maltes torrefactes, cacau, cafè i regalèssia amb el punt d’amargor totalment integrat.

EMMA: Best Bitter, alta fermentació, amb llúpols variats. Amargor: 25 IBUS, Color:  SRM, Graduació: 4,2 ABV. Notes de malta, amb un cos lleuger però equilibrat, d’escuma persistent i llarg postgust, el qual convida ha viure.

Original-Bromera-1024x162

BROMERA EPA: Espelt Pale Ale, alta fermentació, amb llúpols Centinial i Summit d’amargor, Chinook i Simcoe d’aroma Amargor: 44,5 IBUS, Color: 22,4 SRM, Graduació: 6 ABV.

Cervesa torrada de color marro fosc, el.laborada amb tres tipús de malta Maris Other, Cristal 150 i Arome 100, d’escuma densa, persistent i que ens marca el glop a glop. Amb un bon cos ben estructurat que manté un bon equilibri amb llúpols i l’alcohol.
Aromàticament, la primera impressió multi fruita degut als seus llúpols, mel, caramel de toffe, brioix, pa torrat i fruita madura com préssec, albercoc.
En boca podríem dir que es llarga i ample, amb una amargor poc persistent però al mateix temps agradable, amb lleuger retro gust a llúpol i amb una baixa acidesa.
SANT JOAN: Blonde Ale, alta fermentació, amb llúpols Challenger i Nugget d’amargor, Chinook i Simcoe d’aroma. Amargor: 30 IBUS, Color: 3,8 SRM, Graduació: 5 ABV.
Cervesa rossa clareta de color groc llimona, el.laborada amb tres tipús de malta Pilsener Weyerman Premium, Carapils Weyerman i Acidulated Malt, d’escuma densa, persistent i que ens marca el glop a glop. Amb un cos lleuger però equilibrat per la cervesa que vol ser. La seva bona acidesa fa d’ella una cervesa molt refrescant que et permetrà gaudir-ne amb escreix.
Aromàticament, la primera impressió records a pi i especiada, amb una estona de repòs al got tocs d’aranja.
En boca podríem dir que es voluminosa i fresca, amb una amargor subtil però persistent, amb justos herbacis i cítrics al mateix temps, marca les seves resines que son mantegoses això fa que sigui duradora després de fer-ne un glop.

.